Konveyör Bantlar
konveyör bant ürünleri
-
Akordion Konveyörler
Akordiyon konveyörler (esnek konveyörler), özel makas sistemiyle uzatılıp kısaltılabilen konveyör sistemleridir. üzerinde rulolar veya tekerler bulunur. Genellikle koli taşımacılığında kullanılır. kullanıldıktan sonra kısaltılarak az yer kaplar. rulo çapları ve uzunlukları taşınacak ürünlere göre belirlenebilir. Tahrikli veya avare olarak akordiyon konveyörler mevcuttur. Tahrik oring kayışlarıyla verilir. Taşınacak ürünlere göre belli aralıklarla motor koyulur.
-
Bagaj Taşıma Konveyörleri
Modüler tasarımının doğal esnekliği, her boyuttaki havalimanlarına da yardımcı olmasını sağlar. Standart, raf dışı modülleri, kayış genişliği, kayış tipi, sürücü konumları ve eğimler gibi özellikleri belirleme esnekliği ile birleştirerek, Robotork Makina, varış arasında her tür bagajı taşımak için hızlı, kolay ve en uygun maliyetli bir taşıma sistemi sunar.
Modüler yaklaşım, bagaj konveyör sisteminin hızlı, montajı sağlam, güvenilir ve sessiz çalışma ve minimum yedek parça envanteri ile birleştirmesini sağlar.
-
Çelik Paletli Konveyörler
Çelik paletli konveyörler transmisyon çeliği, imalat çeliği, alüminyum alaşımlı metaller ile birlikte fiber, teflon, delrin gibi malzemelerden çıkan uzun, kaba, sarmal talaşların taşınmasında kullanılır. En sık kullanılan talaş konveyörü modelidir. İmalat sürecinde ortaya çıkan talaşın tahliyesi ve soğutma/kesme sıvılarının talaştan ayrılması amaçlı tasarlanmış sistemlerdir. Soğutma/kesme sıvılarını tekrar sisteme geri yollamak üzere tanklı, ya da mevcut tankın içine yerleştirilmek üzere sadece konveyör olarak üretilebilir.
Kullanılacak hatveye, konveyörün taşıyacağı talaş miktarına ve konveyörün uzunluğuna göre karar verilir. Motor ve dişli kutusu, saatlik taşınacak talaş miktarına göre seçilir. Bu seçimde soğutma sıvılarının geri kazanımı da dikkate alınmaktadır. Konveyörün kontrolü , gövdeye montaj edilen bir pano vasıtası ile yapılabildiği gibi, soket bağlantısı ile birlikte direk CNC tezgaha ait kontrol ünitesi üzerinden de yapılabilir. Çelik paletli konveyörler amacına uygun olmak koşulu ile müşterinin talep ettiği ölçülerde üretilebilir. Palet sistemi ve genel yapısı itibarı ile, bakım işlemleri düzenli yapıldığı sürece uzun ömürlü ve arıza yapmayan konveyörlerdir.
-
Devirme Üniteleri
Devirme üniteleri proses hattı içerisinde imalat edilen ürünün alt tarafına erişmek veya ürünü alt üst etmek için kullanılır.
-
Döner Tablalı Konveyör
Döner tablalar Genellikle dönüşlü konveyörlerin dönüş kısmını oluştururlar. Döner tabla konveyör sistemleri üstünde ki ürünü 0 dereceden – 360 dereceye kadar gerekli açıda döndürerek transfer edilmesini sağlayan konveyör sistemleridir. Döner tabla sistemleri farklı şekiller de üretilebilir, rulolu,rulmanlı,bantlı döner tabla tipleri vardır.
Döner tablalar Otomatik streç makinaların da ürünün kendi ekseninde tam tur dönüşü ile çevresine streçin sarılmasını sağlanabilir. Aynı konveyör hattı üzerinde streç sarma işlemi yapılarak ürün devam ettirilebilir.
-
Kauçuk Bantlı Konveyör
Bant sistemi kauçuk malzemeden oluşan konveyör türüdür. Ağır yük gerektiren ürünlerin taşınmasında en çok tercih edilen konveyördür. Yüksek dayanıklılığa sahip ve en zor şartlar altında verimli çalışabilmektedir. Kauçuk bantlı konveyörlerde genelde düz ve darbe konveyör ruloları kullanılmaktadır. Taş, çakıl, kum, toprak, gübre gibi hafriyat malzemelerin taşınmasında tercih edilmektedir.
-
Modüler Bantlı Konveyörler
Modüler bant kendi içerisinde özelliklerine göre farklılık gösterir ve içecek sanayi, gıda sanayi, deterjan sanayi gibi kuruluşlara özel olarak tasarlanmaktadır. Modüler bantlar aralarında birleşimden oluşuğundan kurum ve söküm işlemi baklalar halinde çok kolay yapılmaktadır.
-
Pvc Bantlı Konveyör
PVC bantlı konveyör sistemleri birçok sektörde kullanılan konveyör sistemleridir. taşınacak ürünleri Hızlı ve Uygun fiyatlı taşıma sağlar. Taşınan malzeme düzgün bir yüzeye sahip olmadığında özellikle tercih edilir. Taşınması istenen ürünün özelliklerine ve kullanılacak yere göre bant ve şase özellikleri belirlenerek uygulamalar yapılmaktadır.
-
Spiral Konveyörler
Spiral konveyör uygulamaları genellikle üretim ve imalat esnasında ürünün soğuması , beklemesi gibi etkenler için kullanılmaktadır.
Spiral konveyörler örnek olarak pişmiş bir ürünün diğer işlev öncesi soğutulması gerekiyorsa ve düz konveyör sistemine yeterli alan yok ise spiral konveyör uygulaması ile ürün olduğu merkezde yukarı doğru döner konveyörler ile taşınarak belirli sürenin kazanılması sağlanmaktadır. Daha sonra ürün gerekli sevkiyat alanına ve işlevine devam etmektedir.
Spiral konveyörler her sektörde ve ölçüde tasarlanabilmektedir.
Spiral konveyörlerde hasır bantlı sistemler kullanılmaktadır.
-
Sürekli Liftler
Kesintisiz malzeme iletimi;
Konveyör hatları arasında kot farkı olduğunda ve de sürekli taşıma yapılması gerektiğinde ideal bir çözümdür. Zincirli Liftlerde git-gel çalışma olduğundan hat dur-kalk çalışma yapmak zorunda kalır. Sürekli liftlerde dur-kalk problemi yoktur ve lift ile yakın boyutlardadır. Kesintisiz iletim için eğimli konveyör tercih edildiğinde 25 derecelik eğim ile çalışacağından eğimli konveyör yer kaybına neden olur.
Sürekli lift girişinde ve çıkışında ek konveyörler ile senkron çalışarak hatları kesintisiz birleştirir. Konveyör hızında, lift ölçülerinde sürekli çalışma gereken yerlerde uygundur.
En büyük koli ve ürününüze göre tasarlanan konveyör giriş kısmındaki ara açma konveyörü ile senkron çalışır, ürünleri teker teker taşıyıcıları üzerine alır. Taşınacak yüksekliğe ve ürün ölçüsüne göre sıralanan taşıyıcı kısımlar ürünü üstteki çıkış konveyörüne verir. Aynı şekilde ters yönde de aynı verimde çalışır.
-
Tahrikli Rulolu Konveyörler
Tahrik rulolu konveyörlerde rulolar motor redüktör sistemi ile çalışan ve konveyör boyunca dolanan zincir sayesinde tahrik alırlar. Hareket taşınan ürüne sürtünme aracılığı ile iletilir. Ruloların aralıkları rulo çapları ve malzeme, yine taşınacak ürününcinsine göre belirlenir. Galvaniz, kauçuk veya pvc kaplı rulolar işin özelliğine göre tercih edilir.
-
Tel Bantlı Konveyör
Diğer bantlı Konveyörlerin aksine tel bantlı Konveyörler çelik ızgara tellerden oluşan bir yapıya sahiptir. Çalışma prensipleri diğer bantlı Konveyörlerle benzerlik gösterir. Dişliler arasında gerilen tel bandın dişliler yardımıyla gerilerek hareket etmesiyle çalışmaktadır. Komple metal aksanlardan oluşan bu sistem hem hijyenik hem de dayanıklı olmaktadır.
Tel bantlı Konveyörler gıda sektörü fırınlar, yıkama ve kurutma hatları, soğuk hava depoları gibi alanlarda tercih edilmektedir. Bu Konveyörlerin en önemli özellikleri ısıya karşı dayanıklı olmalarıdır. Bu özelliği ile zor şartlarda uzun metrajlarda kullanılabilmektedir. Taşınacak malzemeye ve çalışma ortamına göre, üzerinde yer alan bantların modelleri değişiklik gösterebilmektedir.
-
Teleskopik Konveyörler
– Teleskopik konveyörler birbirlerinin içerisinden çıkarak uzar ve yükleme yapılacak aracın içine giren konveyör sistemleridir.
– Teleskopik konveyör sistemleri 3 kademeli , 2 kademeli veya da tek kademeli olarak imal edilebilmektedir.
– Bu konveyör sistemi ileri ve geri çalışma prensibine sahip olduğundan hem sevkiyat çıkışı hem de stok alanına girişte kullanılabilmektedir.
-Genellikle kamyon ve tır yanaşarak konveyör uzar ve sevkiyat yapılacak aracın içine tamamen girer , daha sonrasında yükleme yapıldıkça konveyör kısaltılır ve iç içe geçerek alanı boşaltmış olmaktadır.
– Seri yüklemelerde en çok tercih edilen bu konveyör sistemi genellikle lojistik , kargo taşımacılığı veya koli ile yapılan sevkiyatlarda daha çok tercih edilmektedir.
– Gerektiğinde piston dizaynı ile yukarı – aşağı eksenli olarak tasarlanabilmektedir.
– Çok ağır yüklere bile dayanıklı şasilidir ve hem yere sabitlenebilir hem de tekerlek aksamlı dizayn edilebilmektedir. -
Yatay Transfer Konveyörleri
Yatay Konveyör Sistemleri, ağır yük taşıma kapasitesine sahip metal aksanlı dayanıklı konveyör sistemleridir. Onları diğer sistemlerden ayrılan en büyük özellikleri; ebatlarıdır. Daha büyük ve daha ağır ürünleri taşıyabilmesi için büyük ebatlarda üretilen bu konveyörler İnsan gücünden maksimum tasarruf etmenize olanak sağlar. Yatay Konveyör Sistemleri genellikle otomotiv, savunma sanayi, lojistik, raylı sistemler ve konstrüksiyon gibi geniş sahalarda paletler ve taşıma tavaları ile taşıma işlemlerinin sağlandığı alanlarda kullanılmaktadır.
Pvc Bantlı Konveyör
Kauçuk Bantlı Konveyör
Tahrikli Rulolu Konveyörler
Çelik Paletli Konveyörler
Modüler Bantlı Konveyorler
Akordion Konveyörler
Bagaj Taşıma Konveyörleri
Devirme Üniteleri
Döner Tablalı Konveyör
Spiral Konveyörler
Sürekli Liftler
Tel Bantlı Konveyör
Teleskopik Konveyörler
Yatay Transfer Konveyörleri


Pvc Bantlı Konveyör
PVC bantlı konveyör sistemleri birçok sektörde kullanılan konveyör sistemleridir. Taşınacak ürünleri Hızlı ve Uygun fiyatlı taşıma sağlar. Taşınan malzeme düzgün bir yüzeye sahip olmadığında özellikle tercih edilir. Taşınması istenen ürünün özelliklerine ve kullanılacak yere göre bant ve şase özellikleri belirlenerek uygulamalar yapılmaktadır.
Şase Malzemesine Göre Çeşitleri:
- Çelik Sac Şaseli PVC Bantlı Konveyör (boyalı ve galvanizkaplı)
- Aliminyum Şaseli PVC Bantlı Konveyör
Şekillerine Göre Çeşitleri:
- Düzgün doğrusal
- Geçiş Yollu
- Z Şaseli
- Kırımlı
- Ters Kırımlı
Kauçuk Bantlı Konveyör
Bant sistemi kauçuk malzemeden oluşan konveyör türüdür. Ağır yük gerektiren ürünlerin taşınmasında en çok tercih edilen konveyördür. Yüksek dayanıklılığa sahip ve en zor şartlar altında verimli çalışabilmektedir. Kauçuk bantlı konveyörlerde genelde düz ve darbe konveyör ruloları kullanılmaktadır. Taş, çakıl, kum, toprak, gübre gibi hafriyat malzemelerin taşınmasında tercih edilmektedir.
Kauçuk Bantlı Konveyör Avantajları;
- Darbeye ve yüksek ısıya karşı dayanıklıdır.
- Diğer bantlı sistemlere göre dayanıklı olduğundan ağır sanayide kullanımı uzun yıllarda hesaplıdır.
- İş yükünü büyük derecede düşürür.
- İç ve dış ortamlara karşı dayanıklı bir yapıya sahiptir.
Kauçuk Bantlı Konveyör Kullanım Alanları;
- Zor şartlar altında taşıma işlemi gerçekleştirilebilecek ağır sanayi sektörlerinde tercih edilmektedir.
- Bant tipi kimyasal ürünlerin taşınmasında nitril kauçuk (NBR) malzemesi tercih edilmektedir bu sayede konveyör banttın ömrü uzatılmış olur.
- Bant kalınlığı kullanım amacına göre ve taşınacak malzemeye göre değişkenlik gösterir.
- Konveyör tipi kullanıma şekline göre düz, dikey ve dönüşlü şekilde imal edilmektedir.
- İhtiyacınız doğrultusunda istenilen açı, bant tipi, bant kalınlığı ve ölçüde Kauçuk Bantlı Konveyör sistemi firmamız tarafından yapılmaktadır.



Tahrikli Rulolu Konveyörler
Tahrik rulolu konveyörlerde rulolar motor redüktör sistemi ile çalışan ve konveyör boyunca dolanan zincir sayesinde tahrik alırlar. Hareket taşınan ürüne sürtünme aracılığı ile iletilir. Ruloların aralıkları rulo çapları ve malzeme, yine taşınacak ürününcinsine göre belirlenir. Galvaniz, kauçuk veya pvc kaplı rulolar işin özelliğine göre tercih edilir.
Çelik Paletli Konveyörler
Çelik paletli konveyörler transmisyon çeliği, imalat çeliği, alüminyum alaşımlı metaller ile birlikte fiber, teflon, delrin gibi malzemelerden çıkan uzun, kaba, sarmal talaşların taşınmasında kullanılır. En sık kullanılan talaş konveyörü modelidir. İmalat sürecinde ortaya çıkan talaşın tahliyesi ve soğutma/kesme sıvılarının talaştan ayrılması amaçlı tasarlanmış sistemlerdir. Soğutma/kesme sıvılarını tekrar sisteme geri yollamak üzere tanklı, ya da mevcut tankın içine yerleştirilmek üzere sadece konveyör olarak üretilebilir.
Kullanılacak hatveye, konveyörün taşıyacağı talaş miktarına ve konveyörün uzunluğuna göre karar verilir. Motor ve dişli kutusu, saatlik taşınacak talaş miktarına göre seçilir. Bu seçimde soğutma sıvılarının geri kazanımı da dikkate alınmaktadır. Konveyörün kontrolü , gövdeye montaj edilen bir pano vasıtası ile yapılabildiği gibi, soket bağlantısı ile birlikte direk CNC tezgaha ait kontrol ünitesi üzerinden de yapılabilir. Çelik paletli konveyörler amacına uygun olmak koşulu ile müşterinin talep ettiği ölçülerde üretilebilir. Palet sistemi ve genel yapısı itibarı ile, bakım işlemleri düzenli yapıldığı sürece uzun ömürlü ve arıza yapmayan konveyörlerdir.


Modüler Bantlı Konveyörler
Modüler bant kendi içerisinde özelliklerine göre farklılık gösterir ve içecek sanayi, gıda sanayi, deterjan sanayi gibi kuruluşlara özel olarak tasarlanmaktadır.
Modüler bantlar aralarında birleşimden oluşuğundan kurum ve söküm işlemi baklalar halinde çok kolay yapılmaktadır.
Akordion Konveyörler
Akordiyon konveyörler (esnek konveyörler), özel makas sistemiyle uzatılıp kısaltılabilen konveyör sistemleridir. üzerinde rulolar veya tekerler bulunur. Genellikle koli taşımacılığında kullanılır. kullanıldıktan sonra kısaltılarak az yer kaplar. rulo çapları ve uzunlukları taşınacak ürünlere göre belirlenebilir. Tahrikli veya avare olarak akordiyon konveyörler mevcuttur. Tahrik oring kayışlarıyla verilir. Taşınacak ürünlere göre belli aralıklarla motor koyulur


Bagaj Taşıma Konveyörleri
Modüler tasarımının doğal esnekliği, her boyuttaki havalimanlarına da yardımcı olmasını sağlar. Standart, raf dışı modülleri, kayış genişliği, kayış tipi, sürücü konumları ve eğimler gibi özellikleri belirleme esnekliği ile birleştirerek, Robotork Makina, varış arasında her tür bagajı taşımak için hızlı, kolay ve en uygun maliyetli bir taşıma sistemi sunar.
Modüler yaklaşım, bagaj konveyör sisteminin hızlı, montajı sağlam, güvenilir ve sessiz çalışma ve minimum yedek parça envanteri ile birleştirmesini sağlar.
Devirme Üniteleri
Devirme üniteleri proses hattı içerisinde imalat edilen ürünün alt tarafına erişmek veya ürünü alt üst etmek için kullanılır.


Döner Tablalı Konveyör
Döner tablalar Genellikle dönüşlü konveyörlerin dönüş kısmını oluştururlar.Döner tabla konveyör sistemleri üstünde ki ürünü 0 dereceden – 360 dereceye kadar gerekli açıda döndürerek transfer edilmesini sağlayan konveyör sistemleridir. Döner tabla sistemleri farklı şekiller de üretilebilir, rulolu,rulmanlı,bantlı döner tabla tipleri vardır.
Döner tablalar Otomatik streç makinaların da ürünün kendi ekseninde tam tur dönüşü ile çevresine streçin sarılmasını sağlanabilir. Aynı konveyör hattı üzerinde streç sarma işlemi yapılarak ürün devam ettirilebilir.
Spiral Konveyörler
Spiral konveyör uygulamaları genellikle üretim ve imalat esnasında ürünün soğuması , beklemesi gibi etkenler için kullanılmaktadır.
Spiral konveyörler örnek olarak pişmiş bir ürünün diğer işlev öncesi soğutulması gerekiyorsa ve düz konveyör sistemine yeterli alan yok ise spiral konveyör uygulaması ile ürün olduğu merkezde yukarı doğru döner konveyörler ile taşınarak belirli sürenin kazanılması sağlanmaktadır. Daha sonra ürün gerekli sevkiyat alanına ve işlevine devam etmektedir.
Spiral konveyörler her sektörde ve ölçüde tasarlanabilmektedir.
Spiral konveyörlerde hasır bantlı sistemler kullanılmaktadır.


Sürekli Liftler
Kesintisiz malzeme iletimi;
Konveyör hatları arasında kot farkı olduğunda ve de sürekli taşıma yapılması gerektiğinde ideal bir çözümdür. Zincirli Liftlerde git-gel çalışma olduğundan hat dur-kalk çalışma yapmak zorunda kalır. Sürekli liftlerde dur-kalk problemi yoktur ve lift ile yakın boyutlardadır. Kesintisiz iletim için eğimli konveyör tercih edildiğinde 25 derecelik eğim ile çalışacağından eğimli konveyör yer kaybına neden olur.
Sürekli lift girişinde ve çıkışında ek konveyörler ile senkron çalışarak hatları kesintisiz birleştirir. Konveyör hızında, lift ölçülerinde sürekli çalışma gereken yerlerde uygundur.
En büyük koli ve ürününüze göre tasarlanan konveyör giriş kısmındaki ara açma konveyörü ile senkron çalışır, ürünleri teker teker taşıyıcıları üzerine alır. Taşınacak yüksekliğe ve ürün ölçüsüne göre sıralanan taşıyıcı kısımlar ürünü üstteki çıkış konveyörüne verir. Aynı şekilde ters yönde de aynı verimde çalışır.
- Minimum zaman, hızlı taşıma
- Maksimum verimlilik
- Minimum alan
- Sürekli çalışma ile kesintisiz ürün iletimi